Datum objave:17.12.2018.
Marijini obroci
I ovu godinu svi vrtići Bili cvitak sudjelovali smo u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za Marijine obroke (za prehranu djece siromašnih zemalja) pod nazivom Veliki obiteljski Božić.
Na Adventu u Sinju prodavali smo božićne ukrase i dekoracije koje su izradili odgojitelji, djeca i roditelji.
Prikupljeno je 1.560,75 kuna.

Hvala svima u ime Marijinih obroka!

Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine (osnivač Magnus MacFarlane-Barrow). Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko milijun djece u različitim zemalja diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba. Marijini obroci su pokret koji uspostavlja projekte prehrane u najsiromašnijim zajednicama svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Ovaj pokret pruža djeci jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja što ih potiče da dolaze u školu gdje stječu potrebno obrazovanje koje im u budućnosti može poslužiti kao 'karta' za izlaz iz siromaštva.
U svijetu u kojem ima dovoljno hrane za sve, glad još uvijek predstavlja najveću prijetnju zdravlju. Djeca su osobito ranjiva. Glad ubija milijune djece svake godine. Ona sprječava njihov rast i njihove snove. Gladna djeca razmišljaju o preživljavanju, a ne o školi. Da bi mogla preživjeti moraju raditi, bilo na poljima ili na ulicama. Čak i ako dođu do učionice, glad će utjecati na njihovu sposobnost učenja. Sva se ta patnja može spriječiti. Obrazovanje može osloboditi dijete od siromaštva u odrasloj dobi.

Za jedno dijete potrebno je 120 kuna kako bi se prehranilo u jednoj godini.

Više informacija na www.marijini obroci!

Preporučujemo:

Pogledajte filmove Generacija nade i Dijete 31

Pročitajte knjigu Baraka koja je nahranila milijun djece (Magnus MacFarlane-Barrow)


     
 
Dječiji vrtići Bili cvitak
A.K.Matasa 8, Sinj tel. 825-617

Sva prava pridržana © 2009- 2019