Datum objave:12.1.2018.
‘Alkarić’ prikuplja pomoć za škole Afrike
‘Škole za Afriku’ zajednička je inicijativa UNICEF-a, Zaklade ‘Nelson Mandela’ i Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava, pokrenuta 2005. godine u Cape Townu. U prikupljanju pomoći za 13 najugroženijih zemalja u Africi uključilo se 27 razvijenih zemalja iz cijelog svijeta, a dosad je u njima prikupljeno više od 225 milijuna američkih dolara. Brojne su škole izgrađene, a postojeće obnovljene. Djeci je osiguran pristup čistoj, pitkoj vodi i sanitarnim prostorijama, izgrađena su školska igrališta, a učionice opremljene potrebnim edukacijskim materijalima, školskim klupama i stolicama.
U inicijativu ‘Škole za Afriku’ uključio se i Dječji vrtić ‘Alkarić’ iz Brnaza, u kojem je provedeno niz aktivnosti kako bi se prikupio novac. Između ostalog, odgajateljice, djeca i roditelji izradili su božićne ukrase koje prodaju u prostorijama vrtića.

Dječji vrtić Bili cvitak već nekoliko godina sudjeluje u UNICEF-ovu programu Škole za Afriku i prikupljamo sredstva za izgradnju školske infrastrukture i opremanje škola na području Burkine  Faso. Uz to što pomažemo u u izgradnji škola  i boljeg života u Burkini Faso  kod naše djece  razvijamo socijalnu osjetljivost, empatiju i međunarodnu solidarnost.

Ove pedagoške godine u projekt je uključen područni odjel Alkarić . Na početku pedagoške godine donijeli smo plan aktivnosti za realizaciju projekta i o istom informirali naše roditelje, koji su se aktivno uključili. Projekt realiziramo kroz aktivnosti s djecom tijekom pedagoške godine , te kroz četiri etape  i to Božićni sajam, Maškare, Uskrsni sajam i Završnu svečanost .

U navedene etape projekta  uključujemo sve  roditelje i širu društvenu zajednicu. Prije samog Božićnog sajma  održali smo roditeljski sastanak, i pozvali fra Mira Ančića misionara  da nam održi kraće predavanje o životu u Africi, ali i jednog roditelja koji trenutno radi u Africi. Na taj način smo senzibilizirali djecu za ovu humanitarnu akciju. Božićni sajam realizirali smo vrlo uspješno,  u prodajnoj akciji prodaje ukrasa prikupili smo 3,500.10 kn i odmah ih uplatili na račun UNICEF-a za što smo dobili i zahvalnicu.

Projekt ide dalje i očekuju nas maškare!

     
 
Dječiji vrtići Bili cvitak
A.K.Matasa 8, Sinj tel. 825-617

Sva prava pridržana © 2009- 2019