:: Arhiva po godinama ::

Datum objave:17.12.2009.
Prodajna izložba u vrtiću Alkarić !
U mjescu prosincu odgojitelji i djeca organizirali su prodajnu izložbu božićno novogodišnjih ukrasa u cilju prikupljanja sredstava za nabavku sjenice u dvorištu.

O maloj akciji koja je zlata vrijedna!

 

Hej, evo iz našeg vrtića malo „friških“ informacija!

        

         U našem vrtiću ovih blagdanskih dana vrlo je veselo i živo! Zasukali smo rukave i sa svojim tetama krenuli u akciju prikupljanja sredstava za naše dvorište. Imamo u planu nabaviti sjenicu u dvorištu. (Ma ne pticu, već drvenu kućicu, malo okruglastu, s drvenom klupicom u kojoj ćemo moći pričati priče, maštati i svašta drugo,….)

Svi kažu da nema novaca, pa smo mi odlučili sami zaraditi. Pa, već smo dovoljno veliki, zar ne? (Uh, to će biti teško, već su nam rekli da je skupa).

I tako smo došli na ideju da u mjesecu prosincu napravimo prodajnu izložbu božićno-novogodišnjih ukrasa! (Ma, dobro, nismo se baš sami toga sjetili. Tete su dale prijedlog, a mi jednoglasno usvojili!).

Sva sreća što smo puno materijala sami nabavili (šišarke, grančice, ambalažu, vunu, čaše, …). Usput smo bili pravi ekolozi!

Kada smo prikupili dovoljno materijala, dali smo mašti na volju: lijepili smo, bojali, prskali, ukrašavali, oblikovali, … Tako su nastali lijepi ukrasi, adventski vjenčići, ukrasni lampioni, oslikane čaše i štošta drugo koje su naše vrijedne ručice napravile. Ma, opet priznajemo, malo su nam pomogle i tete. Te smo ukrase prodavali našim roditeljima (cijene nisu bile visoke). Bolje da su kupili kod nas, nego u nekim šopovima čudnog imena.

Toliko toga smo napravili da smo dio naših kreacija donirali humanitarnoj akciji „Cvijet za bolji svijet“ koju su organizirali cvjećari u cilju pomoći za liječenje jednog momka. (E, a onda smo i humanitarci!)

Eto vidite da smo veliki i da možemo svašta!

I to nije sve! Naša akcija neće stati. Imamo još posla cijelu godinu. Naše vrijedne ruke napravit će još mnogo lijepih stvari.

Nadamo se da će u našem dvorištu već u proljeće biti sjenica!

Hej, i još nešto za vas mame, tate, bake i djedovi, stričevi i svi koji dolazite u vrtić! Kad dođete po mene u vrtić i taj dan vam ostane nešto sitnog novca, slobodno to ubacite u našu kasicu! Kuna po kuna = sjenica!

Još malo pa ću morati u školu, a tako bih htio u svom dvorištu vidjeti sjenicu! (Pst…sjetio sam se: tu bih Maši mogao šapnuti na uho da sam se zaljubio u nju i da je najljepša cura u vrtiću!)    

 

Hej, moram natrag na igru!

Hvala vam što ste pročitali moje pismo s najnovijim događanjima u mom vrtiću.

 

Šaljem vam puno pusica i veliki pozdrav od jednog veeeeelikog alkarića!

 

Umalo nisam zaboravio:

 

Želim svima čestit Božić i sretnu Novu godinu!

 

     
 
Dječiji vrtići Bili cvitak
A.K.Matasa 8, Sinj tel. 825-617

Sva prava pridržana © 2009- 2019