:: Arhiva po godinama ::

Datum objave:6.12.2012.
Humanitarna akcija Marijini obroci

I ove godine u mjesecu darivanja, djeca i roditelji naših vrtića uključit će se u akciju prikupljanja pomoći gladnoj djeci. Njima za godinu dana treba samo 75 kuna.

Vaša djela ljubavi i mali dobrotvorni prilozi mogu spasiti mnoge živote na bolje.

Budite i vi dio Marijinih obroka!

MARIJINI OBROCI

 

Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko 700 000 djece u 16 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba. Marijini obroci su pokret koji uspostavlja projekte prehrane u najsiromašnijim zajednicama svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Ovaj pokret pruža djeci jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukli kronično siromašnu djecu da dolaze u školu gdje stječu potrebno obrazovanje koje im u budućnosti može poslužiti kao 'karta' za izlaz iz siromaštva.


Problem – glad u svijetu

Danas više ljudi umire od bolesti povezanih s glađu nego od side, malarije ili tuberkuloze zajedno. U svijetu u kojem ima dovoljno hrane za sve, glad još uvijek predstavlja najveću prijetnju zdravlju. Djeca su osobito ranjiva. Glad ubija milijune djece svake godine. Ona sprečava njihov rast i njihove snove. Gladna djeca razmišljaju o preživljavanju, a ne o školi. Da bi mogla preživjeti moraju raditi, bilo na poljima ili na ulicama. Čak i ako dođu do učionice, glad će utjecati na njihovu sposobnost učenja. Sva se ta patnja može spriječiti. Obrazovanje može osloboditi dijete od siromaštva u odrasloj dobi.

I mi možemo dati svoj doprinos ovom jednostavnom rješenju za glad u svijetu.Već sa 75 kn jedno se dijete može godinu dana hraniti Marijinim obrocima. 

S akcijom krećemo u mjesecu prosincu! Svaka odgojna skupina ili vrtić prikupit će po 75 kuna, a iznos će biti uplaćen na račun Marijini obroci. 

Budite i vi dio Marijinih obroka!

Za više informacija javite se svojim odgojiteljicama! 

PREPORUČUJEMO:

Više informacija pročitajte na www.marysmeals.hr

Pogledajte i film Child 31!  

 

UČITE I UKLJUČITE SVOJE DIJETE U DJELA SOLIDARNOSTI!

 

A ovako je izgledao odlazak u poštu djece skupine 1 jutro iz vrtića Bili cvitak koji su sa svojim tetama Anđom i Tanjom poslali prilog Marijinim obrocima! 

 

 

 

 

     
 
Dječiji vrtići Bili cvitak
A.K.Matasa 8, Sinj tel. 825-617

Sva prava pridržana © 2009- 2019