:: Arhiva po godinama ::

Datum objave:2.5.2013.
Eko druženje s učiteljem Slavenom Kardošem

2. svibnja 2013. vrtić Maslačak posjetio je Slaven Kardoš, poznati sinjski ekolog i ljubitelj prirode te jedan od najboljih poznavatelja flore i faune u Cetinskom kraju. Njegovim zalaganjem potok Sutina proglašen je zaštićenim područjem prirode. I sada kada je u mirovini ljubav prema prirodi i dalje prenosi na djecu. 

 

Održao je zanimljivu eko prezentaciju za djecu jutarnjih skupina (soba 2 i 4) kojima je pomoću lutaka Plastenka, Staklenka, Papirka i Limenka učio djecu o načinu odlaganja i recikliranja otpada. Djeca su znala gdje se odlaže stakleni, plastični i papirnati otpad.

Zatim je slajdovima prikazao prirodu kopna, mora, rijeka i životinja. Poseban naglasak dao je na pozitivne i negativne situacije u biljnom i životinjskom svijetu uz naglasak uloge čuvara prirode.

Djecu je oduševio imitacijom glasanja ptica. Zanimalo ih je kako je to naučio, a on im je rekao da je puno boravio u prirodi te tako naučio ptičji jezik. To mogu i sami ako idu u prirodu i slušaju kako ptice pjevaju.

Djeci je uručio člansku iskaznicu Hrvatskog prirodoslovnog društva - sekcija Mladi čuvari prirode te im pročitao dužnosti i prava svakog mladog čuvara prirode. Darovao im je i knjigu Sutina Značajan krajobraz.

Tete Milenka i Nena su s barba Slavenom dogovorile izlet u Sutinu koja se nalazi u neposrednoj blizini grada.

Djeca su mu zahvalila velikim pljeskom te mu uručila eko slikovnicu koju su sami izradili.

 

Barba Slavene veliko Vam HVALA! Želimo Vam još puno zdravlja da možete svoju ljubav prema prirodi i dalje prenositi mladim naraštajima.

 

     
 
Dječiji vrtići Bili cvitak
A.K.Matasa 8, Sinj tel. 825-617

Sva prava pridržana © 2009- 2019