BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA PODRUČNOG OBJEKTA NIKOLINO – MARIJINI OBROCI

Dječji vrtić Bili cvitak –područni objekt Nikolino proteklih se tjedana uključio u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za humanitarnu organizaciju „Marijini obroci.“ Tijekom ove hvalevrijedne akcije djece, odgojitelja i roditelja vrtića Nikolino u suradnji s crkvom Sv. Nikole Tavelića i žiteljima Brnaza  prikupljeno je 845 eura od kojih će čak 38 djece imati osigurane obroke tijekom cijele godine!

Sve je krenulo od božićne radionice u vrtićkoj skupini na koju je došao veliki broj roditelja, članova obitelji i djece. Atmosfera je bila predivna, roditelji su napravili kolače, kiflice, donijeli sokove, međutim uz zaista pravu gozbu i zakusku, radilo se punom parom: aranžmani, vijenci, dekoracije, kuglice, sve božićne tematike. Roditelji i djeca su bili upoznati i informirani o Marijinim obrocima te su znali da će sve napravljeno biti i prodano po simboličnoj cijeni ispred crkve. Odgojiteljice iz druge vrtićke skupine imale su radionicu s djecom na kojoj su izradili predivne predmete za daljnju prodaju u humanitarne svrhe. Odgojiteljice iz jasličkih skupina također su se pridružile i nesebično pomogle izrađenim vijencima, aranžmanima i jaslicama. Svi su velikodušno sudjelovali. Nakon tjedna pripreme, izrade i razgovora o humanosti, empatiji i pomoći bližnjem, stigla je i nedjelja (10.12. 2023.)  Smjestili su se na ulaznim vratima crkve, te su uz pomoć fra. Ivana i svih odgajateljica uspjeli sve prodati (bilo je i novčanih donacija bez uzimanja proizvoda) i skupiti 845€. Novac su uplatili prigodno na sv. Lucu.

Zahvalni smo djeci, roditeljima, žiteljima Brnaza, svima koji su dali bilo koju vrstu pomoći, poticaja i potpore. Zaista, hvalevrijedna akcija koja će, nadamo se, postati božićna tradicija.

Bravo za Nikolino (vrtić) & sv. Nikolu (crkvu).

 

Marijini obroci 1
Marijini obroci 15
Marijini obroci 6
Marijini obroci 4
Marijini obroci 7
Marijini obroci 8
Marijini obroci 9
Marijini obroci 3
Marijini obroci 10
Marijini obroci 11
Marijini obroci 13
Marijini obroci 14
Marijini obroci 5
Marijini obroci 12
Marijini obroci 2
Marijini obroci 1 Marijini obroci 15 Marijini obroci 6 Marijini obroci 4 Marijini obroci 7 Marijini obroci 8 Marijini obroci 9 Marijini obroci 3 Marijini obroci 10 Marijini obroci 11 Marijini obroci 13 Marijini obroci 14 Marijini obroci 5 Marijini obroci 12 Marijini obroci 2

Imate pitanje?

Pošalji te nam mail, odgovoriti ćemo vam u najkraćem mogućem roku.