‘Zajedno za djecu Sinja’

U sklopu provedbe projekta „Zajedno za djecu Sinja“ kodnog broja UP.02.1.1.12.0005 krenula je provedba radionica socijalnih usluga/aktivnosti centra za savjetovanje i podršku i edukacije za nezaposlene osobe. Potpisani su ugovori sa edukatorima za sljedeće radionice i edukacije:

Grupa 1. Radionice o volontiranju
Grupa 2. Radionice kulturnih aktivnosti
Grupa 7. Radionice suhozida
Grupa 8. Klesarske radionice
Grupa 11. Radionice održivog razvoja
Grupa 12. Radionice sportskog programa poticanja psihomotornog razvoja
Grupa 13. Edukacija za gerontodomaćice i njegovateljice.

Tijekom provedbe projekta održat će se 25 radionica o volontiranju i 30 radionica o održivom razvoju koje će predavati gospodin Filip Ratković, 25 radionica o kulturnim aktivnostima koje će održavati gospodin Ištvan Kerekeš, 15 radionica o gradnji suhozida i 10 klesarskih radionica koje će održavati gospodin Luka Prolić i 130 sportskih radionica koje će održavati predavači Suvremenog učilišta u Splitu. Tu nam je i edukacija za 5 gerontodomaćica i 5 njegovateljica koje će se održavati u učionicama Centra za obrazovanje odraslih SEMAFOR kojeg zastupa gospodin Željko Prelas u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama što uključuje obvezno predočavanje važeće COVID potvrde.

Radionice će se održavati u prostorijama Muzeja Cetinske krajine također u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama što uključuje obvezno predočavanje važeće COVID potvrde

Na radionicama će sudjelovati osobe starije od 54 godine, mlađi od 25 godina, sudionici s invaliditetom te nezaposleni, dugotrajno nezaposleni.

Kroz projekt se želi kontinuirano promicati aktivnosti socijalnog uključivanja kao što su pristup tržištu rada, jačanje pristupa socijalnim uslugama koje doprinose općoj zapošljivosti, aktivno uključivanje i senzibilizaciju zajednice za probleme skupina u nepovoljnom položaju, te osnaženju ciljne skupine provedbom ciljanih programa, kao i pružanje inovativnih socijalnih usluga unutar navedenih skupina za njihovo aktivno uključivanje u zajednicu.

Podsjetimo, projekt „Zajedno za djecu Sinja“ čiji je korisnik DV „Bili cvitak Sinj“ traje 24 mjeseca. Ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava iz ESF-a iznosi 2.296.008,40 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Partneri koji sudjeluju u projektu su: Grad Sinj, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode „Cjeloviti život“ i Udruga za sportsku rekreaciju „Cvrčak“.

Imate pitanje?

Pošalji te nam mail, odgovoriti ćemo vam u najkraćem mogućem roku.